Studio-Omnis-Pilates-Home
Studio-Omnis-Pilates-Home
Static overlay

Fysio-pilates

Fysio-pilates

Fysio-pilates

 

Fysiotherapeutische begeleiding naar pijnvrij bewegen

De Fysio-Pilates die bij Studio Omnis gegeven wordt is bedoeld voor mensen met regelmatige of langdurige rug- en/of bekkenklachten. Vaak kom je na een doorverwijzing van de huisarts of fysiotherapeut en vormt Fysio-Pilates een onderdeel van je behandelplan. Maar je mag ook op eigen initiatief komen als je klachten hebt.

Tijdens een intake door de fysiotherapeut, wordt er gekeken naar je bewegingsklachten en welke compensatiepatronen jouw lichaam daarin hanteert. Aan de hand daarvan wordt er beslist of je eerst één op één begeleidt moet worden of dat je kan starten in een groep. Ook in een groep vindt de begeleiding plaats door de fysiotherapeut en zal je steeds je eigen individuele aanwijzingen krijgen bij de verschillende oefeningen. Regelmatig zal de fysiotherapeut rondlopen en aan je voelen om vast te stellen of er verbetering begint te ontstaan binnen de gegeven oefening.

Bij Fysio-Pilates gaat het over het herstel van de samenwerking tussen de diepere bewegingsketens (die rug en bekken stabiliseren) en de meer oppervlakkige bewegingsketens (die meer voor kracht zorgen).

Ben je doorverwezen óf misschien benieuwd of deze begeleiding jou kan helpen in je zoektocht naar verbetering van je pijnklachten, mail ons dan via het contactformulier en dan nemen we contact met je op. Er worden regelmatig intakes ingepland.

VorigeVolgende