Studio Omnis - Workshop meditatie 02
Studio Omnis - Workshop meditatie 02
Workhop - Klank en ontspaaning - titelbalk

Beginnen met mediteren

Veel gestelde vragen
Ik heb fysieke klachten en/of belemmeringen. Kan ik wel meedoen met deze cursus?
Ja. Mediteren is voor iedereen. Je kunt zitten op een stoel of tegen een muur of liggen op een mat. De yoga reeksen zijn zachte bewegingen in flow en zijn gedurende maximaal 20 minuten van de les. Wanneer je deze flow niet mee kunt doen, zijn er aanpassingen mogelijk of kun je de reeks bewegingen visualiseren. Let op!: de wandel meditatie vergt wel mobiliteit! De wandeling kan door zand gaan en in ieder geval over een verhard bospad, die op en neer gaat. Is het daardoor niet mogelijk om deze bijeenkomst bij te wonen voor jou, neem dan contact op voor overleg. Het hoeft geen reden te zijn om deze cursus niet te gaan doen.

Ik kan echt niet stilzitten. Heeft het dan wel zin om mee te doen?
Juist jij kan stapje voor stapje gaan ervaren, dat deze overtuiging niet waar hoeft te zijn. Durf je het aan om buiten je comfortzone (aldoor in beweging zijn en in de doe-stand) te gaan ervaren? Het doel is niet om altijd maar in een relaxte staat van zijn te komen. Het doel is om meer in contact te komen met jouw authentieke zelf, je bewust te worden van het geheel van jouw lichaam en geest, in balans, bewegend tussen rust en actie.

Ik ben allergisch voor zweverigheid. Is deze cursus zweverig?
Wat is zweverig? Iets wat zweeft is boven. Heeft geen contact met beneden. Gaat alle kanten op, zonder controle over welke kant het op gaat. Altijd maar in je hoofd, bij je gedachten en cognitief aanwezig zijn zou je dus kunnen typeren als behoorlijk zweverig. Mediteren herstelt het contact met beneden. Met je lijf, de materie, het hier en nu op deze aarde en wat er waar te nemen is, zodat je hoofd en lijf weer kunnen samenwerken. Behoorlijk down to earth dus.

Wat is het verschil met een yogales?
Yoga is een filosofie, een manier van in het leven staan. Yogalessen richten zich op het fysieke deel van deze zienswijze: de yoga houdingen, asana’s, zijn een voorbereiding van jouw lichaam op het langer stil kunnen zitten en de zintuigen naar binnen trekken in contact met je ademhaling. Meditatie is een onderdeel van het 8 voudige yoga pad, waarover je gaat horen in de cursus. Het is dus niet los van elkaar te zien. In een yogales wordt vaak kort gemediteerd of een mindfulness oefening gedaan, maar in deze cursus is daar alle aandacht voor en zijn asana’s een kort onderdeel van de les.

Ik mis een les, kan ik inhalen?
Er is geen mogelijkheid om gemiste lessen in te halen of restitutie te krijgen. Er loopt één groep tegelijk. Uiteraard krijg je van een gemiste les de handout en een eventuele opname van de gedane meditatie als die voorhanden is.

Annuleringsvoorwaarden
Je kunt tot een week van tevoren kosteloos annuleren. Bij afmelding binnen 7 dagen voor de (start)datum waarop de workshop of cursus begint, brengen wij 50% van de totale prijs in rekening. Afmelden op de dag zelf wordt 100% in rekening gebracht. Afmelden kan alleen per email.
VorigeVolgende